Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικο Μόναχο

Αρχές Δεκεμβρίου βρεθήκαμε για λίγες μέρες στην αδερφή μου στο Μόναχο. Πήγαμε για να δούμε τη μπέμπα μας, που τώρα πια είναι 5 μηνών και μόλις μας είδε έκανε κάτι γελάκια και χαρές σα να μας είχε ξαναδεί. Ειδικά με την Ιουλία ενθουσιάστηκε, όπως και το παιδάκι μου μαζί της. Η κόρη μας, σα μεγάλη ξαδελφούλα έπαιζε μαζί της, καθόταν συνεχώς δίπλα της και όταν πήγαμε σ' ένα τεράστιο παιχνιδάδικο για να της πάρει δώρο η αδελφή μου για τα Χριστούγεννα, διάλεξε μία κούκλα μωρό, που την ονόμασε Ραφαέλα ( όπως την ξαδελφούλα της).
Είναι η δεύτερη φορά που επισκεπτόμαστε το Μόναχο και για άλλη μια φορά διαπιστώσαμε πόσο όμορφο είναι. Είδαμε τις περίφημες Χριστουγεννιάτικες αγορές, απολαύσαμε βόλτα με τα ποδήλατα και βγάλαμε υπέροχες φωτογραφίες.


Στο Εμπορικό Κέντρο Pepp όπως είναι στολισμένο εξωτερικά. Ο στολισμός εσωτερικά φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες και ήταν πραγματικά απίστευτος.
Μία μακέτα μιας πόλης που τη διατρέχει σιδηρόδρομος
Ο αγαπημένος Ρούντολφ

Ο εντυπωσιακός στολισμός της οροφής του εμπορικού κέντρου

Από τις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές, είχε σπιτάκια με αναπαράσταση παραμυθιών

Η κοκκινοσκουφίτσα

Χάνσελ & Γκρέτελ

Η είσοδος στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο του Μονάχου, μπροστά στο περίφημο Δημαρχείο

Santa Claus is coming to town...

Σ' ένα από τα σπιτάκια έπαιζαν ωραία jazz μουσική
Το Δημαρχείο στολισμένο 


Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφίες από το παιχνιδάδικο, το οποίο ήταν απίθανο. `Ηταν 2όροφο, με όλων των ειδών τα παιχνίδια σε απίστευτη ποικιλία, από λούτρινα και κουκλάκια, μέχρι playmobil, lego,  παζλ, κατασκευές, μηχανοκίνητα και ό,τι μπορεί να επιθυμήσει η καρδιά ενός παιδιού.
Οι μέρες όμως πέρασαν γρήγορα και τώρα περιμένουμε το Μάρτιο που θα έρθουν οικογενειακώς η αδελφή μου για λίγες μέρες. Περάσαμε υπέροχα και ελπίζω η κόρη μας να έχει στις αναμνήσεις της παιδικής της ηλικίας αυτό το χριστουγεννιάτικο ταξίδι μας στο όμορφο Μόναχο