Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

17 Σεπτεμβρίου 2011

`Οχι, δεν είναι λάθος ημερομηνία, απλώς σήμερα γύρισα τρία χρόνια πίσω. Ξαναθυμήθηκα τη φουσκωμένη μου κοιλίτσα και την αγωνία μου, να τελειώσει και αυτή η καισαρική και να τη δω επιτέλους από κοντά, να τη γνωρίσω, να την αγκαλιάσω...
Παναγία μου πώς τρέχει έτσι ο χρόνος, κάθε πρωί που την ξυπνάω για να πάμε στον Παιδικό, ανοίγει τα ματάκια της και με παράπονο μου λέει "δε θέλω να πάω στο σχολείο... θέλω να μείνω μαζί σου" και βουρκώνει. `Ενας Θεός ξέρει πώς κρατιέμαι και δεν της λέω πως δε θα την πάω σχολείο, ούτε κι εγώ θα πάω στη δουλειά και θα μείνουμε μαζί στο σπίτι να παίξουμε. Μετά μπαίνει σε εφαρμογή  το project πίνω γάλα-ντύνομαι (επί δύο για να μην ξεχνιόμαστε), ψάχνω κλειδιά σπιτιού, κλειδιά αυτοκινήτου, πορτοφόλι, τσάντες και φύγαμεεε επιτέλους!!
Τότε είναι που προχωρά μπροστά, κρατώντας την τσάντα της και σκέφτομαι ότι μόλις χτες έσπρωχνα το καροτσάκι και φρόντιζα οπωσδήποτε να έχω μαζί μου πιπίλα, μωρομάντηλα και πάνες. Τώρα η βρεφική τσάντα έχει αντικατασταθεί από την Πέπα το γουρουνάκι, το σακίδιο με τα ροδάκια που μέσα έχει μία αλλαξιά ρούχα και εσώρουχα, ενώ το απόγευμα εμπλουτίζεται με κάποια καλλιτεχνική δημιουργία της, αφηρημένης ακόμα τέχνης.
Νιώθω ότι μεγαλώνει και δεν την προλαβαίνω, δεν κατάλαβα πότε έφτασε τα τρία, έγινε κοριτσάκι και αυτό το μαρτυρούν τα πάντα επάνω της, η όψη της, η ομιλία της, οι τρόποι της... τα πάντα.

Να ζήσεις μωρό μου και χρόνια πολλά
μεγάλη να γίνεις με άσπρα μαλλιά
παντού να σκορπίζεις της γνώσης το φως
και όλοι να λένε να μία σοφός.





Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Επεισοδιακό Ξεκίνημα.



via Pinterest


Η πρώτη μας χρονιά, τελικά, δεν ξεκίνησε τόσο ομαλά. Η μεγάλη μου κόρη από αύριο αλλάζει σχολείο, θα έρθει εδώ στο σχολείο της γειτονιάς μας και θα είναι μαζί με τους φίλους και συμμαθητές της από το νήπιο. 
Είχε την τύχη, αρχές Ιουνίου να κληρωθεί σε Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο και όλοι χαρήκαμε πολύ, γιατί θεωρείται καλό σχολείο και περιζήτητο. Βέβαια τί θα πει "καλό" σχολείο και πώς ο καθένας το εννοεί είναι μεγάλη συζήτηση. Για 'μένα, όπως έχω ξαναγράψει, καλό είναι το σχολείο εκείνο που οι δάσκαλοι αποτελούν πρότυπο και έμπνευση για τους μαθητές τους, που τους δίνουν ερεθίσματα και βοηθούν στην ανάπτυξη της κριτικής τους σκέψης, γιατί το τυπικό μέρος της διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία θα επιτευχθεί, η πνευματική καλλιέργεια όμως σε πολύ λίγα.
Το θέμα είναι ότι πήραμε μία απόφαση, θέλουμε να πιστεύουμε την καλύτερη για το παιδί μας και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά. Από αύριο λοιπόν, ξανά σε νέο σχολείο, με καινούργια δασκάλα, αλλά παρέα με τις αγαπημένες μας φίλες, που αρχικά είχαμε στεναχωρηθεί πολύ που θα τις αποχωριζόμασταν. 
Καλή Χρονιά λοιπόν Πρωτάκι μου!!


Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Η πρώτη μέρα στο μεγάλο σχολείο!!

`Εχω πολύ καιρό να γράψω και με στενοχωρεί αυτό, γιατί το blog το έφτιαξα για να μπορούν οι κόρες μου, μετά από χρόνια να έχουν αναμνήσεις από την παιδική τους ηλικία. Επειδή λοιπόν ξεκινά ένα πολύ σπουδαίο κεφάλαιο στη ζωή της μεγάλης μου κόρης, θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατό πιο τακτική και να τηρήσω την υπόσχεσή μου.
`Εφτασε λοιπόν η πρώτη μέρα του " μεγάλου σχολείου " που λέει και η μικρούλα μας και υπήρχε μεγάλη χαρά από το πρωί σήμερα. `Ηδη από το προηγούμενο βράδυ είχε αποφασίσει τί θα φορέσει και το πρωί σηκώθηκε αμέσως με το που της μίλησα. Σε όλη τη διαδρομή φλυαρούσε χαρούμενα και είχε μεγάλη ανυπομονησία να δει το σχολείο της από κοντά.
Η αλλαγή φέτος πολύ μεγάλη. Πάει σε ένα νέο σχολείο, μεγαλύτερο (στα δικά της μάτια αχανές) και δε γνωρίζει κανέναν (οι φίλες της είναι σε άλλο σχολείο) και όλο αυτό περίμενα ότι δε θα το διαχειριζόταν τόσο καλά, δεδομένου ότι είναι ένα παιδί χαμηλών τόνων και όχι ιδιαίτερα κοινωνικό. Ωστόσο, με διέψευσε ευχάριστα γιατί πάνω απ' όλα είναι στο χαρακτήρα της να προσαρμόζεται στις καταστάσεις εύκολα, έστω κι αν μέσα της νιώθει διαφορετικά.
Αύριο θα πάρουμε την τσάντα μας μαζί, θα τη γεμίσουμε βιβλία και θα μπούμε σε αυτό τον όμορφο κόσμο των μαθητικών χρόνων, που εύχομαι να είναι δημιουργικός και να έχει τέτοιους εκπαιδευτικούς σε όλη τη μαθητική της πορεία, που να μην της προσφέρουν μόνο στείρα γνώση, αλλά να την εμπνεύσουν με το έργο και την προσωπικότητά τους.
Από αύριο λοιπόν η πρώτη μέρα στο μεγάλο σχολείο !!!