Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Επεισοδιακό Ξεκίνημα.



via Pinterest


Η πρώτη μας χρονιά, τελικά, δεν ξεκίνησε τόσο ομαλά. Η μεγάλη μου κόρη από αύριο αλλάζει σχολείο, θα έρθει εδώ στο σχολείο της γειτονιάς μας και θα είναι μαζί με τους φίλους και συμμαθητές της από το νήπιο. 
Είχε την τύχη, αρχές Ιουνίου να κληρωθεί σε Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο και όλοι χαρήκαμε πολύ, γιατί θεωρείται καλό σχολείο και περιζήτητο. Βέβαια τί θα πει "καλό" σχολείο και πώς ο καθένας το εννοεί είναι μεγάλη συζήτηση. Για 'μένα, όπως έχω ξαναγράψει, καλό είναι το σχολείο εκείνο που οι δάσκαλοι αποτελούν πρότυπο και έμπνευση για τους μαθητές τους, που τους δίνουν ερεθίσματα και βοηθούν στην ανάπτυξη της κριτικής τους σκέψης, γιατί το τυπικό μέρος της διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία θα επιτευχθεί, η πνευματική καλλιέργεια όμως σε πολύ λίγα.
Το θέμα είναι ότι πήραμε μία απόφαση, θέλουμε να πιστεύουμε την καλύτερη για το παιδί μας και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά. Από αύριο λοιπόν, ξανά σε νέο σχολείο, με καινούργια δασκάλα, αλλά παρέα με τις αγαπημένες μας φίλες, που αρχικά είχαμε στεναχωρηθεί πολύ που θα τις αποχωριζόμασταν. 
Καλή Χρονιά λοιπόν Πρωτάκι μου!!


2 σχόλια:

  1. Καλή σας χρονιά!!!
    Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που λες για το "καλό" σχολείο! Σημασία έχει ο δάσκαλος!
    Περιμένουμε νέα για τις πρώτες ημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε Μάρθα! Το πρωί ήμουν αρκετά αγχωμένη, αλλά η μικρή γύρισε χαρούμενη και ένιωσα καλύτερα όταν την είδα χαμογελαστή. Ελπίζουμε ότι πήραμε γι' αυτήν τη σωστή απόφαση.

      Διαγραφή